Altijd Goed maatregelen op een rij

Alle woningeigenaren en VvE’s in de gemeente Medemblik kunnen nu al aan de slag met de ‘Altijd Goed’ maatregelen. Dit zijn maatregelen die je al kunt uitvoeren om je woning voor te bereiden op de overstap naar aardgasvrij. 

Energie die je niet gebruikt hoef je niet te betalen. En je belast het klimaat er ook niet mee. Isoleer daarom je huis en bespaar zo flink wat energie. Isoleren kost geld, maar de investering is bijna altijd de moeite waard. 

Dit verdien je meestal binnen enkele jaren terug. Bovendien zorgt het voor meer comfort en minder koude voeten.  

Omdat warmte altijd opstijgt, is een geïsoleerd dak een effectieve manier om minder warmte te verliezen. Ga je je dakbedekking binnenkort vervangen? Neem dan gelijk de isolatie mee. 

Interessant voor woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976. Bij deze woningen is de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur (spouw) vaak nog niet gevuld. Als spouwmuurisolatie niet mogelijk is kunt je ook kiezen voor isolatie van de binnen of buitengevel. 

Inmiddels zijn er veel soorten dubbel- en zelfs driedubbel glas. De HR staat voor Hoog Rendement. Met dit glas verhoog je het wooncomfort en verlaagt je je energierekening

Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket voor maatwerkadvies.