Energie Bespaaractie Medemblik

Energie besparen is goed voor het klimaat en scheelt geld.

Dat is nu met de hoge energieprijzen nog belangrijker. De gemeente Medemblik wil daarom inwoners die energietoeslag aanvroegen extra helpen met het besparen van energie.

Hoe gaat de actie in z’n werk?

Bij deze actie komt er een energieadviseur bij je thuis. De adviseur loopt samen met jou door je huis en geeft tips over energiezuinig wassen, koken en verwarmen. Met deze tips kun je tientallen euro’s per jaar besparen. Het huisbezoek duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt na het gesprek een rapport thuisgestuurd met daarin alle tips voor jouw huis.

Heb je een koophuis? Dan kijkt de adviseur ook naar grote maatregelen die energie besparen. Isolatie bijvoorbeeld, of zonnepanelen. De adviseur kan je gelijk vertellen hoeveel dat ongeveer kost en of er misschien subsidie voor is.

Direct energie besparen

De energiecoach heeft ook een aantal producten bij zich waarmee je meteen energie kunt besparen. Denk aan radiatorfolie en een zuinige douchekop. De coach installeert deze gelijk of laat het bij je achter.

Deelname is gratis. Doe je mee?

We werken hiervoor samen met Klimaatroute. Zij zijn specialisten in het geven van persoonlijk advies over het verduurzamen van woningen.

Je kunt direct een afspraak plannen via de groen knop hieronder. 

Maak hier een afspraak

Maak snel een afspraak, want het aantal adviezen is beperkt

Waarom meedoen aan deze actie?

Energiebesparing heeft alleen maar voordelen:

  • besparen op energiekosten.
  • verhogen van je wooncomfort.
  • minder CO2 uitstoten. Dat is niet alleen goed voor jou, maar voor iedereen.