Gemeente Medemblik is als groene plattelandsgemeente maar wat trots op haar duurzame ondernemers. Duurzaamheidswethouder Harry Nederpelt: “De Medemblikse ondernemersgeest is gedreven, en bij veel ondernemers wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Om die bedrijven de waardering te geven die ze verdienen reiken we jaarlijks de Duurzaam Medemblik Awards uit”.

Meest duurzame ondernemer

De award ‘Meest Duurzame Ondernemer’ gaat naar dé Medemblikse ondernemer die op een duurzame manier de meeste energie bespaart. De besparing is op basis van het verbruik. Kleine ondernemers en ZZP’ers hebben daarom net zoveel kans om te winnen. Dit jaar zijn er extra punten te verdienen wanneer er naast energiebesparing ook op andere vlakken duurzaam wordt gedacht. Denk aan een groene werkomgeving, het hergebruiken van grondstoffen of duurzaam vervoer.    

Meest duurzame innovatie

De award ‘Meest Duurzame Innovatie’ gaat naar dé Medemblikse ondernemer die een innovatief duurzaam product of dienst aanbiedt aan inwoners of ondernemers. Dat kan op het gebied van opwekken of besparen van elektriciteit of aardgas, klimaatadaptatie, circulariteit en/of transport. Ook hier hebben kleine ondernemers net zoveel kans om te winnen dan grotere.