Ben je je woning aan het verduurzamen en heb je de smaak te pakken, weet dan dit: er is bij de gemeente ook subsidie beschikbaar om je huis aardgasvrij te maken.

Die subsidie was er al in 2019, maar werd toen alleen verstrekt als iemand thuis een laagtemperatuur verwarmingssysteem liet aanleggen. Voor 2020 is de regeling verruimd naar veel meer duurzame oplossingen voor koken, stoken en de warmwatervoorziening. Dat maakt het makkelijker om naar eigen inzicht je woning los te koppelen van het aardgas en het in te passen in het totale duurzame plaatje.

Ook voor VVE’s
Nieuw is ook dat een Vereniging van Eigenaren (VvE) deze regeling kan gebruiken om hun wooncomplex gezamenlijk aardgasloos te maken. In de subsidiepot zit voor 2020 in totaal € 70.000,-. Per particuliere woning is maximaal € 4.000,- voorhanden (€ 3.500,- wanneer je in een woningcomplex woont). En als je slim bent, combineer je het met andere gemeentelijke subsidies, zoals voor energiebesparing in de eigen woning (SEEH). Zo helpt de gemeente je op weg naar een duurzamer (t)huis.

De subsidie ‘Bestaande woningen van het aardgas af 2020’ is aan te vragen via de website van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (klik hier).