Verduurzamen? Krijg advies van Warm Medemblik

Stel je voor: je wilt je huis verduurzamen. Waar begin je? Gelukkig kun je voor advies terecht bij Warm Medemblik. Warm Medemblik is een enthousiaste groep vrijwilligers die graag andere bewoners uit de gemeente Medemblik helpt met onafhankelijke informatie, tips en adviezen over het verduurzamen van de eigen woning. De vrijwilligers van Warm Medemblik zijn zelf al ver met het verduurzamen van hun woning. Sommigen zijn al van het aardgas af, anderen zijn daarmee bezig. Als ervaringsdeskundigen en opgeleide energiecoaches kunnen zij jou onafhankelijk adviseren.

De energiecoaches van Warm Medemblik adviseren via een energiegesprek (eventueel aangevuld met een warmtescan) of via een maatwerkadvies. Dit artikel maakt duidelijk voor wie deze twee soorten adviesgesprekken bedoeld zijn.

Wanneer boek je een energiegesprek?

De eerste stap in het verduurzamen van je woning is het verminderen van je energiegebruik. Tijd voor een energiegesprek! Een energiegesprek is geschikt voor bewoners van huurwoningen en appartementen. Het is vooral gericht op de kleine maatregelen en veranderingen die zorgen voor besparing op zowel gas als elektriciteit. Een energiegesprek is ook geschikt voor bewoners van koopwoningen die niet meteen van plan zijn om te verduurzamen, maar wel op termijn maatregelen willen nemen. Een energiegesprek maakt duidelijk wat het pad is naar een gasvrije en energieneutrale woning.

Het energiegesprek kan aangevuld worden met een warmtescan. Met behulp van een infraroodcamera wordt dan gekeken waar je woning warmte lekt. Dat kan bijvoorbeeld bij slecht sluitende ramen en deuren, een brievenbus, maar ook bij slecht aangebracht isolatiemateriaal. Pas als je weet waar je woning warmte verliest, kun je deze problemen oplossen. Zo bespaar je nog meer energie!

Wanneer boek je een maatwerkadvies?

Als je de volgende stappen in het verduurzamen wil zetten, dan komt het maatwerkadvies aan de orde. Een maatwerkadvies is vooral geschikt voor mensen met een koopwoning. Het gesprek gaat voornamelijk over de grote maatregelen die nodig zijn om van het gas af te komen en om elektriciteit te besparen. Na het maatwerkgesprek ontvang je een uitgebreid rapport waarin alle stappen voor de verdere verduurzaming van je woning zijn uitgewerkt. Deze stappen kunnen planmatig worden opgevolgd.

Neem contact op met Warm Medemblik

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een energiegesprek of maatwerkadvies? Neem dan een kijkje op de website van Warm Medemblik.