Hebben zonnepanelen nog zin? Luister en kijk naar het advies

Zijn zonnepanelen op mijn huis nog wel rendabel? Waar moet ik beginnen bij het isoleren van mijn woning? Welke warmtepomp past het best bij mijn woonsituatie? En hoe bespaar ik slim energie? In Gluren bij Duurzame Buren - een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten - krijg je met filmpjes een kijkje in huis bij inwoners van Westfriesland die tegen dezelfde vragen aanlopen. Zij kijken hoe ze hun woning klaar kunnen maken voor de toekomst.

Bas wil verduurzamen

In drie themaweken dit jaar komen verschillende onderwerpen en woningen aan bod. De eerste themaweek staat in het teken van energie opwekken. We gluren mee in de woning van Bas. Hij vraagt zich af het nog zin heeft om zonnepanelen op zijn dak te leggen. En hoe zit het dan met terugleverkosten en het einde van de saldering?

Een adviseur van het Duurzaam Bouwloket beoordeelt de situatie ter plekke en gaat al zijn vragen (en ook jouw vragen!) beantwoorden. Kijk op woensdag 26 juni om 20:00 uur naar onze live uitzending vanuit Venhuizen.

Meld je hier aan voor deze uitzending.

Agenda

Op vrijdag 28 juni kun je ook als inwoner van gemeente Medemblik terecht bij een van de ‘energiebespaarlocaties’ waar een adviseur/coach klaarstaat om al je duurzame vragen te beantwoorden.