Expeditie Duurzaam gewonnen door leerlingen de Bangert in Andijk

Afgelopen woensdag 15 mei ontvingen leerlingen van groep 6/7 van basisschool de Bangert in Andijk een prijs voor ‘beste poster voor Expeditie Duurzaam’. Wethouder duurzaamheid Nederpelt kwam de prijs uitreiken, samen met Charlotte Hömann-Post van MAK Blokweer.

Groep 6/7 van basisschool de Bangert deden mee aan Expeditie Duurzaam. Deze expeditie bestaat uit een lespakket waarbij duurzaamheid centraal staat. Als eindopdracht maakten de leerlingen een poster van een duurzaam werelddoel of thema. In de poster verwerkten de leerlingen wat ze tijdens de lessen en activiteiten hebben geleerd. De leerlingen die de beste posters maakten, wonnen. Deze posters waren creatief, met een duidelijke duurzame boodschap en voldeden helemaal aan de opdracht. De vier winnaars zitten in groep 6/7 van basisschool de Bangert. Heel knap gedaan!

Prijsuitreiking

Tijdens de uitreiking gaf Charlotte Hömann-Post eerst een korte terugblik op de lessen. Daarna deelde Harry Nederpelt de prijs uit. Omdat de vier winnaars in dezelfde groep zitten, ontving de hele groep de prijs. Voor iedereen was er een knijpkat. De leerlingen onderzochten enthousiast wat dat nou eigenlijk was. Sommige leerlingen wisten dat een knijpkat een zaklamp is, die je zelf oplaadt door er in te knijpen. Daardoor hoef je geen batterijen te vervangen, dus hartstikke duurzaam. En ze zijn handig om volgend jaar mee te nemen op kamp!

Wat is Expeditie Duurzaam?

Expeditie Duurzaam is een lesprogramma voor de groepen 5 t/m 8, met doe-activiteiten over duurzaamheid. De lessen worden gegeven op basisscholen in de gemeente Medemblik. De activiteiten laten de leerlingen zien, ruiken en voelen wat duurzaamheid betekent. Zo ervaren ze wat hun eigen gedrag doet met hun leefomgeving, gezondheid en de planeet. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid. Daarom verzorgt de gemeente Medemblik deze bijzondere expeditie, samen met Stichting MAK Blokweer. Basisscholen in de gemeente Medemblik zijn inmiddels uitgenodigd voor de volgende editie. Hiervoor kunnen ze zich aanmelden bij MAK Blokweer.