Bewoners uit de Kreeklanden slaan de handen ineen om te verduurzamen

Bewoners uit de Kreeklanden in Wognum slaan de handen ineen om te verduurzamen. Wil jij ook met jouw buren aan de slag voor een duurzamere wijk of buurt? En kun je daarbij hulp gebruiken of wil je weten hoe het in de Kreeklanden is aangepakt? Lees dan verder. 

Buurtbewoners Ivo de Graaf en Erik Huisman organiseerden een informatieavond om samen met hun buren hun wijk stap voor stap te verduurzamen . De informatieavond in de Kreeklanden in Wognum werd drukbezocht. Ivo en Erik zijn een bewonersinitiatief gestart, als een van de eersten in de gemeente. Dit doen zij onder het motto: samen krijgen we meer voor elkaar.

Het was gezellig druk in café Stam. Stoelen werden bijgeschoven door de hoge opkomst. Buren praatten gezellig bij. Initiatiefnemer Ivo de Graaf opende de avond. “We pakken de verduurzaming stap voor stap aan en hoeven dit niet in één keer te doen”, zo maakte hij duidelijk. Erik en Ivo willen vooral samen met buren uit de Kreeklanden aan de slag. Warm Medemblik en de gemeente helpen met het initiatief.

Warm Medemblik is een stichting met vrijwilligers die inwoners in de gemeente Medemblik helpen bij het verduurzamen van hun woning. Ook helpen ze met energie besparen. Oprichter van Warm Medemblik Theo van Lieshout vertelde over de mogelijkheden die er zijn om je huis duurzaam te verwarmen en waar je zoal op moet letten.

Na de presentatie werden verschillende vragen gesteld en daarna kwamen overal de gesprekken op gang. Energiecoaches van Warm Medemblik stonden klaar voor het beantwoorden van nog meer vragen. Hier werd goed gebruik van gemaakt en de eerste adviesaanvragen zijn al aangevraagd.
Het boekje over verduurzaming dat de mensen in de zaal ontvingen van Theo, was een mooie verrassing. Zo kunnen de bezoekers alle informatie op een later moment nog eens op hun gemak teruglezen.

Woon je ook in de Kreeklanden maar heb je de informatieavond gemist? Geef dan je contactgegevens door via kreeklanden@warmmedemblik.nl, dan houden we je op de hoogte van het verdere vervolg van dit bewonersinitiatief.

Meer weten hoe je je huis verder kunt verduurzamen? Warm Medemblik helpt je daarbij: Energie advies - Warm Medemblik

Wil je kijken wat er in jouw buurt mogelijk is en misschien zelf een initiatief starten? Neem contact op met de gemeente via duurzaam@medemblik.nl . Wij gaan graag in gesprek met inwoners.